2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09

Opladning

image

Opladning efter eget valg: med wallbox eller ladestander, der begge er ekstraudstyr.

Installationen af sin egen ladestation er en god ide på det sted, hvor din flåde af elbiler holder parkeret i længere tid: fx på firmaets parkeringsplads eller i firmaets parkeringskælder. I den forbindelse kan du vælge mellem en vægmonteret wallbox og en fritstående ladestander, der begge er ekstraudstyr. Den konstruktion, der egner sig bedst til dig, afhænger af placering samt det ønskede tekniske udstyr.

image

Wallboxen som ekstraudstyr sparer ikke blot plads. Vores samarbejdspartner The Mobility House tilbyder også ladestation og installation som en praktisk samlet pakke.

 

En fritstående ladestander med flere tilslutninger, der fås som ekstraudstyr, kan lade flere biler op samtidigt. Desuden tilbyder den ofte supplerende komponenter såsom FI-ladeafbryder, overspændingsbeskyttelse og energitæller.

image

Din egen tankstation derhjemme.

Du kan oplade eldrevne erhvervsbiler ved alle teknisk korrekte og fagligt korrekt installerede stikdåser i din garage eller udvendigt på bygningen. Lige som en smartphone sætter du ladekablet i stikdåsen og ladestikket i bilens ladedåse. Derefter slukker du for bilen som normalt, hvorefter opladningen starter. Det bliver i øvrigt særligt omkostningsgunstigt, hvis du bruger den billige strøm om natten. Dog er husholdningsstikdåser ikke konstrueret til konstant belastning, hvorfor de først skal kontrolleres af en elektriker. På grund af den lave strømstyrke varer det især for rene elbiler desuden betydeligt længere, før batteriet er fuldt opladet.

image

Opladning hvor og hvornår du ønsker det.

Antallet af offentlige ladestationer vokser støt. I mellemtiden finder du let en mulighed for at oplade din elbil. Når ladekablet først er forbundet med ladestationen, aflåses det. Så kan ingen afbryde opladningsforløbet.

 

Ved Combined Charging System (CCS)-ladestationer er din elbil betydeligt hurtigere startklar igen. For disse leverer 40 kW jævnstrøm og oplader et litium-ion-batteri med en nominel kapacitet på 35,8 kWh1) til en ladetilstand på 80% på omtrent 45 minutter.

 

Uanset, om det drejer sig om veksel- eller jævnstrøm: Du aktiverer opladningen enten med en smartphone-app eller med et kort, som indeholder en RFID-chip. Oplad eksempelvis din elbil nemt og bekvemt med Charge&Fuel Card og appen fra Volkswagen Leasing GmbH. Med Charge&Fuel Card har du i den forbindelse adgang til alle offentligt tilgængelige ladestationer i hele Tyskland. Hver måned får du en central afregning af dine udførte opladninger.

Strøm er ikke bare strøm.

Med Combined Charging System (CCS) bevarer du alligevel fleksibiliteten ved opladning.

Elbiler kan oplades med vekselstrøm (AC) eller med jævnstrøm (DC). Ved opladning med vekselstrøm omformer en ensretter, der er monteret i bilen, vekselstrømmen fra det offentlige net til den jævnstrøm, som batteriet kræver. Hvis en fører opholder sig flere timer på en lokation – eksempelvis firmaområdet – , er en ladestation med vekselstrøm tilstrækkeligt til en fuldstændig ladecyklus.

Ved opladning med jævnstrøm sker omdannelsen direkte i lynladestationen. Her løber jævnstrøm (DC) aktuelt med 50-150 kW. I de kommende år skal der endog opnås 350 kW og mere. Hvis man kører længere strækninger uden afbrydelser eller ønsker at lade en leveringsbil hurtigt op, skal man altså sætte kursen mod ladestationer med jævnstrøm.

Veksel- eller jævnstrøm: nærmere forklaring af forskellene.

image

Opladning i hele Tyskland med central betaling: med Charge&Fuel Card.

Charge&Fuel Card og appen fra Volkswagen Leasing GmbH gør mobiliteten nemmere: Du kan nemt lade din elbil op ved alle de offentlige ladepunkter i hele Tyskland, som er tilgængelige med Charge&Fuel Card. Hver måned får du en central afregning af dine udførte opladninger.

image

Har du spørgsmål om elektromobilitet?

Mere energi: andre elektriske erhvervsbiler.