2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09

Elektromobilitet i dagligdagen.

Flere kilometer på hver batteriopladning.

I de seneste år er rækkevidden for elbiler steget markant. Takket være større batterier med øget energitæthed udgør selv lange motorvejsture ikke længere noget problem. Denne positive udvikling fortsætter: Ifølge aktuelle prognoser vil den gennemsnitlige rækkevidde for en elbil kunne udgøre omkring 400 kilometer pr. batteriopladning frem mod 2020.

image

Ved planlægning af ruter: Der skal tages højde for temperaturen.

På samme måde som en benzinmotor kører mindre effektivt ved lave temperaturer, forbruger en elmotor også mere energi om vinteren. Derfor bør man især i den mørke årstid kaste et blik på vejrappen, når man planlægger ruten. 

Viser vejen med sikkerhed.

Gennemtænkt konstruktion og smarte assistentsystemer gør moderne biler mere komfortable end nogensinde før – uanset, om de kører med traditionelle drivlinjer eller elmotor. Desuden sørger omfattende sikkerhedsforanstaltninger i elbiler for, at de selv i ekstreme situationer ikke udgør nogen fare.

Beskyttet i tilfælde af ulykker.

Takket være optimal lastfordeling er elbiler ekstremt stabile og sikre under kørslen. Derudover beskyttes deres batteri af en særligt robust beklædning. Som en ekstra foranstaltning frakobles højspændingssystemet ved udløsning af en airbag.

Afskærmet mod magnetfelter.

Det magnetfelt, der opstår i elbiler, afskærmes sikkert og pålideligt. Selv for personer med pacemaker udgør det derfor ikke nogen sundhedsfare. Alligevel bør motorhjelmen ikke åbnes, når motoren kører, da der kan forekomme kraftige elektriske felter.

Ufarlig i vand.

Vand og elektrisk strøm: De elementer, der normalt ikke må forekomme sammen, udgør ikke nogen fare i forbindelse med elmotorer. For selv hvis en elbil skulle falde i en sø, ville batteriets celler simpelthen blive afladet direkte.

Mere energi: andre elektriske erhvervsbiler.