2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Korrekt tilkøring af nye biler.

Skånsom tilkøring. Undgå slid.

Selv om reglerne nu til dags langtfra er så strenge som tidligere, er der dog nogle ting, som man skal være opmærksom, når man skal tilkøre en ny bil på den korrekte måde. Vi anbefaler en nænsom start med din nye varebil. Her får du information om, hvorfor du ikke skal give fuld gas med det samme, og hvorfor motorvejen ikke er optimalt egnet til tilkøring.

Samlet oversigt over de vigtigste regler for korrekt tilkøring.

Præcis som motoren kræver andre komponenter også, at der tilbagelægges et bestemt antal kilometer, før man kan belaste dem i fuldt omfang. Derfor gælder følgende:

  • Brems forsigtigt og kør forudseende
  • Undgå at køre med mere end 3/4 af det maksimale omdrejningstal/tophastigheden i løbet af de første 1.500 kørte kilometer.
  • Undgå kraftig motorbelastning, fx ved kørsel med anhænger
  • Øg efterhånden omdrejningstallet og tophastigheden til det maksimale fra og med 1.000 kørte kilometer.
  • Efter 1.500 kørte kilometer er motoren tilkørt
image

Så du kan have glæde af din motor i så lang tid som muligt.

Hvis man giver fuld gas, når bilen er helt ny, risikerer man, at olieforbruget øges, og at motorens levetid reduceres. Men vidste du i øvrigt, at forskellige omdrejningstal er anbefalelsesværdigt for en ny motor. Efter omtrent 1.500 kørte kilometer er motoren tilkørt. Men selv derefter bør den ikke køre med unødigt høje omdrejningstal, før olien har nået en temperatur på godt og vel 80 grader celsius. Dette er som regel først tilfældet efter 5 kilometers kørsel. Om vinteren kan denne strækning være længere, hvis vejret er koldt.

Flere gode råd til vedligeholdelse af bilen.

Vores service til dig.