2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Rejser med børn.

Tips og spil til lange køreture.

Som altid gælder det om at være afslappet i forhold til børn, også på rejser! Hvis du er afslappet, smitter dette også af på børnene. Sørg allerede på forhånd for, at de mindste ikke kommer til at kede sig. Vi giver dig praktiske råd, seje malebøger, du kan printe ud, og idéer til spil, som får tiden til at flyve afsted.

image

Hold mange pauser. For børnenes skyld.

  • Børn har brug for regelmæssige pauser, så de kan komme på toilettet og ellers bare få brugt noget energi.
  • Hver anden time bør du holde en pause på ca. ti minutter.
  • Børnelegepladser og legehjørner finder du ved mange rastepladser langs motorvejen.
  • Benyt græsplænerne ved rastepladserne til en kort fodboldkamp med ungerne. Det sætter også gang i dit kredsløb igen.
  • Med disse tips bliver både du og dine børn i øvrigt fit til den næste etape. 

Følgende gælder for alle køreture:

Sikkerheden for de små passagerer har førsteprioritet. Uanset om det drejer sig om små afstikkere ud i det grønne eller lange udlandsrejser skal børn placeres i en sikker fastholdelsesanordning. Du finder det passende børnesæde, som er let at rengøre, under Volkswagen Originalt Tilbehør.

image

Sjove bilmotiver, som kan farvelægges.

Særligt på længere køreture kommer børn hurtigt til at kede sig og begynder at kræve din opmærksomhed. De stiller dig eksempelvis det klassiske spørgsmål ”Hvornår er vi der?”. Lad ikke dette bringe dig ud af fatningen, og sørg i stedet på forhånd for, at de små ikke kommer til at kede sig. Eksempelvis med disse sjove ”malebøger” med motiver af Volkswagen Erhvervsbiler, som du kan downloade:

Med disse spil bliver køreturen en leg.

Helt analog underholdning uden ekstra udstyr, for du kan også forsøde den lange køretur for børnene med et par klassiske midler.

En enkel sætning, der kun består af subjekt og prædikat, forlænges af hver deltager med præcis et ord, som placeres et vilkårligt sted. Sætningen skal altid give mening. 

Onklen sidder.
Onklen sidder krumbøjet.
Gammel onkel sidder krumbøjet.
Gammel onkel sidder altid krumbøjet.

Du tænker på et ord og laver lige så mange streger på et stykke papir, som ordet indeholder bogstaver. Du skriver det første bogstav i ordet og placerer det på alle de steder i ordet, hvor det forekommer. Dine medspillere må nu gætte bogstaver efter tur. Når bogstavet forekommer i dit ord, skriver du det alle de steder i ordet, hvor det forekommer. Hvis bogstavet ikke forekommer i ordet, begynder du med at tegne en skarpretter. For hvert forkert bogstav får skarpretteren tilført endnu en streg. Spillet er slut, når enten skarpretteren er tegnet færdig, eller ordet er gættet.

Her går det ud på at at kigge hinanden ind i øjnene uden at blinke. Den, der blinker først, har tabt.

Her skal man ikke bruge nogen redskaber. Du skal dog vide, hvilke sange børnene kender. Klap takten for en sang: Den første, der gætter sangen, får et point og må klappe takten for den næste sang.

Opfind et hemmeligt sprog sammen med de medrejsende børn, som ingen andre end I selv forstår! Hvis I hægter yderligere et par stavelser på hver stavelse i et ord, kan I have det sjovt og fornøjeligt med et hemmeligt sprog. Eksempel: ”En sommerfulg løj gennem fluften”. Hvis I øver jer meget, taler I snart hurtigt – så bliver det endnu mere hemmelighedsfuldt og uforståeligt for andre.

Har din barn et ur med visere? Så fortæl ham, hvordan uret meget hurtigt kan forvandles til et kompas: Indstil først uret til vintertid. Hold det derefter vandret, og ret timeviseren nøjagtigt mod solen. Nu ligger syd nøjagtigt i midten mellem klokken tolv og det klokkeslæt, som timeviseren er rettet mod. Men hvor ligger nord så?

Flere gode råd til undervejs på rejsen.

Vores service til dig.