2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen servicepartner med kunde lyser med en lommelygte i en varebils hjulkasser.

Støddæmpere.

På rette spor.

Støddæmperne er de usynlige hjælpere i din Volkswagen varebil, der sørger for, at du er komfortabelt og sikkert undervejs i skarpe sving og uvejsomt terræn. Dine støddæmpere optager rystelser, holder hjulene på vejen og gør din bils køreegenskaber mere sikre. For varebiler er det især vigtigt, at de kun med fuldt funktionsdygtige støddæmpere kan udnytte den fulde nyttelast sikkert og med god samvittighed.

Originale Volkswagen støddæmpere.

Vælg kvalitet og sikkerhed.
Original Volkswagen støddæmper
  • Sikker 
    Sørger ved en passende kørestil for, at der altid er kontakt mellem alle hjul og vejen. Reducerer svingninger og understøtter assistentsystemerne
  • Kan belastes
    Har til opgave at udligne rystelser, fx pga. ujævnheder, huller eller sidevind. Sikker og rolig kørsel, også med tung last og med anhænge
  • Omkostningsbesparende
    Beskytter karrosseriet og mange undervognskomponenter mod kraftigt slid.
Original Volkswagen støddæmper

Originale Volkswagen støddæmpere er afstemt efter din Volkswagen varebil og dens totalvægt. Støddæmperne optager rystelser, der forårsages af ujævnheder i vejbanen, og gør dermed din bils køreegenskaber mere stabile – også når den er tungt lastet eller du er på farten med hele familien.

Tips og nyttig viden.

Støddæmpere er ikke bare relevante for sikkerheden. De sørger også for høj komfort for alle i bilen. Men kun med fuldt funktionsdygtige og intakte støddæmpere kan du udnytte din Volkswagen varebils fulde lastvolumen.

Defekte og ikke-vedligeholdte støddæmpere kan forstærke farlige vuggende bevægelser og dermed øge risikoen for uheld. Desuden kan gamle og slidte støddæmpere forlænge bremselængden med flere meter – også i bytrafikken. Vi anbefaler, at du får dine støddæmpere kontrolleret regelmæssigt, og om nødvendigt udskiftet i god tid. Vi anbefaler originale Volkswagen støddæmpere. For din sikkerheds skyld!

Fordi originale Volkswagen støddæmpere er afstemt nøje efter din Volkswagen varebil og dens totalvægt, undgås overbelastning af enkelte undervognskomponenter og dermed for tidligt slidt på dæk og andre ophængsdele.

Af hensyn til sikkerheden bør støddæmperne senest kontrolleres og eventuelt udskiftes ved mellem 60.000 og 80.000 km. Din Volkswagen Servicepartner kontrollerer støddæmperne for dig og rådgiver gerne, hvis der er behov for udskiftning.

image

Karrosseri- og lakservice.

Efterlad et blændende indtryk.

Produktsammenligningstest "Støddæmpere T5"

Det uafhængige testinstitut TÜV NORD testede i marts 2015 originale Volkswagen støddæmpere samt tre konkurrerende produkter. Testens fokus lå på ydelsen af gastryksstøddæmperne til bagakslen på T5. Målet var at gennemføre én million belastningsændringer med alle kandidaterne, hvilket svarer til den gennemsnitlige levetid for en støddæmper.
Testprodukt: 
Støddæmper-delnummer 7H0 513 029 D
fra Volkswagen Erhvervsbiler
 
Konkurrerende produkter:
AL-KO (støddæmper-delnummer 7H0 513 029 D)
ZF Sachs (støddæmper-delnummer 313031)
KYB (støddæmper-delnummer 344456)
 
Volkswagen originale støddæmpere efter 1,000,000 belastningsændringer.
Volkswagen originale støddæmpere efter 1.000.000 belastningsændringer.

Testresultaterne.

1. Volkswagen originale støddæmpere

Den originale støddæmper fra Volkswagen Erhvervsbiler nåede de angivne én million belastningsændringer uden problemer.

AL-KO støddæmper efter 1.000.000 belastningsændringer
AL-KO støddæmper efter 1.000.000 belastningsændringer
2. AL-KO støddæmpere

Denne kandidat nåede også testmålet, dog med kraftigt slid på gummiet på de øverste og nederste dæmperøjer samt let oliefilm på pakningen.

image
For tidligt nedbrud: ZF Sachs støddæmper efter 544.175 belastningsændringer
3. ZF Sachs støddæmpere

Under testen opstod der kraftig varmeudvikling, så grænsetemperaturen på 80°C blev overskredet. Ved pakningen trængte der desuden store mængder olie ud.

image
For tidligt nedbrud: KYB støddæmper efter 600.903 belastningsændringer
4. KYB støddæmpere

Testen blev afbrudt før tid. Det øverste dæmperleje gik i stykker på et testobjekt efter 600.903 belastningsændringer.

Vores anbefaling.

Med originale reservedele opnår du lang levetid og fremragende vejgreb!

Din lokale Volkswagen Servicepartner står klar med rådgivning.

Lad os tales ved.